expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

utorak, 5. siječnja 2016.

Hrvati opljačkali bankomat, našli 'rupu' u sistemu


Tri osobe iskoristile su ''rupu'' u sistemu i uspjeli prevariti čak i bankomat. Premda je slučaj zabilježen još 2007. godine, prevaranti su tek početkom 2016. godine osuđeni na uvjetne kazne.
Hasba B. (33), domaćica iz Sesveta i majka šestero djece, i njezin prijatelj Idriz R. (41) osuđeni su zbog tzv. obične prevare na šest mjeseci zatvora uz jednu godinu uvjetno, javio je Jutarnji.


Nešto težu sankciju dobio je poduzetnik Damir P. (35), inače višestruko osuđivana osoba te direktor kluba Gjuro 2, koji je zbog računarske prevare dobio nepravomoćnih deset mjeseci zatvora koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro.
Optužnica ih je teretila da su 14. augusta 2007. na Trgu kralja Tomislava u Velikoj Gorici ideju proveli u djelo. Doznali su da dan prije blagdana, u ovom slučaju uoči Velike Gospe, u popodnevnim satima HPB ne evidentira transakcije pa su obmanuli sistem podignuvši novac s računa kojeg, zapravo, nema. Koristili su Hasbin tekući račun na kojem nije bilo novca.
U 15 sati Idriz je prijateljici Đeniti Š. ispred poslovnice HPB-a dao u koverti 28.000 kuna uputivši je da ih u banci uplati na Hasbin račun. Ona je to učinila i dala mu potvrdu o uplati koju je zatim Idriz uzeo i predao Hasbi kako bi brže-bolje već u 16.28 sati sa svoga računa podigla 27.900 kuna.
U isto vrijeme su, pak, Damir P. i Idriz R. na bankomatima HPB-a podigli još 26.000 kuna kojih, realno gledajući, na Hasbinu računu više nije bilo, no sustav transakcije nije ažurirao u realnom vremenu. Banka je ‘ostala kraća’ za 25.900 kuna. Svi su priznali krivicu i prihvatilodosuđene sankcije. Izrazili su kajanje.
Radiosarajevo.ba

Nema komentara:

Objavi komentar