expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nedjelja, 17. srpnja 2016.

Erdogane, Bosna nije Turska niti smo mi vaša braća!

Erdogane, Bosna te ne treba!
Mi, bosanski nacionalisti, kao clanovi pokreta BPNP – jedinog pravog nacionalistickog pokreta u Bosni moramo reagovati na krajnje bezobraznom i provoaktivnom govoru u Istanbulskoj cetvrti Kisikli jucer kada je fundamentalista Erdogan izjavio da su ’’Bosnjaci dio turske nacije. ’’
Vazno je napomenuti, da se mi apsolutno ne protivimo nacionalnoj i sekularnoj Turskoj drzavi  vec  fundamentalisti kao sto su Recep Tayyip Erdogan su protiv takve Turske, i ucinit ce sve da takva Turska nikad ne zazivi.


S kojim pravom Erdogan nas narod gura pod tursku naciju? Da li je svjestan taj fundamentalista, da smo mi dali hiljade hrabrih evropskih sinova kroz nasu hiljadugodisnju historiju,  hiljade i hiljade dobrih Bosnjana u srednjem vijeku polozilo je zivote u borbi protiv osmanskih okupatora? Mi Bosnjaci, ne zaboravljamo nase ubijene kraljeve i mucko protjerivanje nasih pradjedova sa ovih prostora i brisanje njihovih tragova! Treba dobro da zapamti ovaj fundamentalista naseg heroja Husein Kapetan Gradascevica koji je ustao protiv Osmanlijske tiranije i okupacije? Nije valjda zaboravio na prodaju Bosne od strane ”bratske turske” austrougarima 1878. Godine na Berlinskom kongresu? Gdje je tada bilo to silno ’’bratstvo’’, gdje su bila ta ’’braca’’u proteklom ratu, kada se nasa nacija dizala iz pepela i sama branila 1992. godine i odbranila nasu svetu drzavu od cetvrte najjace vojne sile u Evropi? To se zove VELEIZDAJA a ne bratstvo!.
Fundamentalisto, saka provincijskih jadnika koji ti odaju pocast i pruzaju podrsku ne vrijedi nista!

Erdogane, Bosna je starija od 1463!!!
Nismo iznenadjeni sutnjom bh.zvanicnika povodom ove skandalozne, nedopustive i uvrijedljive izjave. Ovo je direktni napad na nezavisnost i suverenitet Bosne i Hercegovine, i dokaz da vladajuca partija Bosnjaka u BiH (SDA) je antibosanska i proturski orijentisana partija. Svojim govorom Erdogan budi negativna sjecanja i konotacije na vrijeme kada je Bosna bila pod tudjom, Osmanskom cizmom, a gdje on taj tamni period nase proslosti uzdize i glorificira. Njegov govor ima itekako neootomansku i neoimperijalnu prirodu Turske vanjske politike koje je definisala AK Partija. Takve teznje ocitavaju se u njegovim otvorenim izjavama kako je Bosna i Hercegovina obaveza Turske, ”amanet ostavljen Turcima”, ”Bosnjaci dio turske nacije” itd. Sto je najgore ovakve izjave prolaze nekaznjeno i bez ikakve reakcije na iste.
Narod Bosne i Hercegovine treba prestati da gleda na tudju pomoc i milostinju, jer svaka tudja pomoc i milostinja  sa sobom donosi i niz drugih kompromisa, ustupaka i samoponizenja. Sudbina Bosne i Hercegovine i njenog naroda je na nama samima, na teznjama ka tome da se obnovi bosansko selo i nastavi sa radom koji ce dovesti do ekonomske, a samim tim i svake druge blagodati, a ne cekati na tudju milost i lihvarske kredite putem kojih ce nam se ugroziti identitet, individualitet i historijski kontinuitet. Mi trebamo biti svjesni nase velike historije i naseg hiljadugodisnjeg postojanja, te se ostro suprotstavljati svakome ko to zeli dovesti u pitanje. Samo tako, mozemo sebi obezbjediti blagostanje. Jer, ovo nije protest protiv neke drzave i njenog politicara, ovo je protest protiv neoimperijalnih teznji jedne drzave, koji se manifestuje u doktrini neoosmanizma (kojeg je doticni ostri  zagovornik), a takva politika, kao i izjave koje iz nje proizilaze stete suzivotu u Bosni i Hercegovini, te pomirenju naroda i njegovom nacionalnom budjenju.
Ne trebamo zaboraviti da su se Bosnjaci (svih religija) otvoreno borili protiv Osmanlija, od 1463. pa do zadnjih dana, do 1831. godine, kada je naredbom sultana pobijena sva Bosnjacka inteligencija u strahu od novih pobuna protiv Osmanske vlasti nad Bosnom i Hercegovinom u tom periodu.
Ne treba zaboraviti sudbine istaknutih boraca za nasu slobodu – Tvrtka I, Vlatka Vukovica, Stjepana Tomasevica, kraljicu Katarinu, Muhameda Emina Isevica, Huseina kapetana Gradascevica, kao i nase franjevce fra Martina Nedica, fra Antuna Knezevica, fra Ivana Franju Jukica i mnoge druge, cije pero i danas svjedoci o pravoj istini onoga sto Erdogan danas glorificira.
BOSANSKI POKRET NACIONALNOG PONOSA
/balkanbreakingnews.com/

4 komentara:

  1. Gospodo iz Bos. Pokreta eto vam Dodik pa njega hvalite a ostavite E%RDOGANA na miru.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da ti kulturno kažem "jebo te Erdogan"!

      Izbriši
  2. ovi bos.nacionalisti bi se izgleda rado opredijelili da budu Srbi ili Hrvati ili mozda neopredijeljeni ali turci nikako.Turci nismo nikad bili niti cemo biti nazalost Bosnjaci jesu jednim dobrim dijelom dio Turske nacije,svidalo se to vama ili ne.

    OdgovoriIzbriši