expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

utorak, 2. siječnja 2018.

PREKRASNA ČESTITKA BAKIRU , A UZ JEZIČKI PREVOD I ZA BRAĆU MU MILETA I GAGIJA.


PISMO BAKIRU: DRAGI MOJ PREDSJEDNIČE, U IDUĆOJ GODINI NAHRANITE KEROVE I NIŠTA NE DIRAJTE!

Na mail adresu Bakira Izetbegovića stiglo je tradicionalno novogodišnje pismo naše urednice i kolumnistice Kemije Hodžić. Pismo prenosimo u cijelosti:
“Poštovani predsjedniče,
halalite što Vam pišem u ove sitne sate, no opštepoznato je da je moja inspiracija proporcionalna količini popijenog alkohola, shodno tome, nekako mi bijaše logičnije da pišem Vama umjesto Miletu od Laktaša, uostalom on mi je blokirao mail, pa bih mu svakako džaba pisala. Za početak, želim da Vam poželim sretnu i berićetnu Novu godinu u ime svih Bošnjaka koji u Vama vide spas od zlih sila koje su nas snašle, a kako i sami izjaviste jedne prilike: „Da me nema ovakvog, ne bi bilo dobro u BiH“, želim da Vas zdravlje služi kao što Vas je i do sada služilo, jer da Vas „takvog“ nema, pitam se gdje bi nam bio kraj!?
Poštovani gospodine Izetbegoviću, što se zdravlja tiče, preporučila bih Vam da osim fizičkog, u narednoj godini povedete računa i o psihičkom zdravlju, jer čvrsto vjerujem kako Vam je ono mnogo potrebnije (pri tome ne mislim isključivo na činjenicu da ste u braku sa Sebijom). Znate, u psihologiji postoji jedan termin, a naziva se „Narcistički poremećaj ličnosti“ koji se manifestuje kod pojedinaca koji ne preuzimaju odgovornost za svoje postupke, te konstantno prebacuju krivicu kao i sve svoje loše osobine na druge, no na Vašu ali i našu sreću, par posjeta psihologu bi bilo dovoljno da građani BiH umjesto onog: „Opozicione stranke i dio koalicije su opstruirali sve što je BiH moglo pretvoriti u veliko gradilište“ slušaju ovo: „Preuzimam krivicu za očajnu ekonomsku situaciju u koju sam svojom politikom i vodstvom doveo građane BiH“. Šalim se predsjedniče, ni konzilij doktora Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr. Laza Lazarević“ ne bi doveo do toga, ali nije to sad ni bitno, nego se nadam da ćete u narednoj godini biti vještiji u vanjskoj politici od ove, budući da je onaj promašaj sa Vučićem (moram prezimenom, jer je ime previše lijepo da bih ga povezivala sa takvim likom) vezano za stajalište o Kosovu ravan političkom samoubistvu (mislim naravno na države u kojima ne žive Bošnjaci, Hrvati i Srbi, nego građani koji promišljaju).

POŠTOVANI PREDSJEDNIČE, GRAĐANI VAM ODLAZE IZ DRŽAVE ZATO ŠTO JE VI VODITI NE ZNATE. OSTAJU VAM SAMO ONI KOJI SU GLASALI ZA VAS I SLIČNE VAMA, DAKLE SAMO ONI KOJE STE UHLJEBILI U DRŽAVNE FIRME TE TIME STVORILI OGROMNU GLASAČKU MAŠINERIJU KOJA NE ŽELI PROMJENE JER IM JE SASVIM DOBRO I BEZ NJIH.

Dragi moj predsjedniče, dok Vi otvarate trotoare, građani Vam rove po kontejnerima, dok Vi pojašnjavate zašto se Vaša supruga vozi u službenom automobilu Predsjedništva BiH bolesnici umiru jer nisu dobili adekvatnu zdravstvenu skrb, dok Vi obećavate kule i gradove pametni i sposobni mladi ljudi napuštaju ovu državu jer ne mogu dobiti ni prosječan život. Dragi moj predsjedniče, u idućoj godini nahranite kerove i ništa ne dirajte, inače…
Još jednom, želim Vam sretnu Novu godinu i nadam se da će Vam u političkom smislu biti jednako uspješna kao SDP–u hiljadu devetsto devedeset šeste godine na Općim izborima. Selame prenesite i prvoj dami u Bošnjaka s istom preporukom kao i prošli put (hitna posjeta frizeru).
Vaša Ja,

Piše: Kemija Hodžić


/cwbih/salines.info/

Nema komentara:

Objavi komentar