expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

subota, 7. veljače 2015.

Ako volite da “šarate” u vezi, jedan dio vašeg tijela vas odaje

Profesor Robin Dunbar sa univerziteta Oxford, navodi kako su ove promjene jako male, te se mogu ispitati samo u većim grupama kako bi se uvidjele razlike



Muškarci i žene se mogu dijeliti u dvije vrste: na one koji su vjerni u vezama i one koji vole da “šaraju” okolo. Prema najnovijim istraživanjima iz Velike Britanije, odgovor na to u koju grupu spadate vam može dati vaš kažiprst!
Istraživači su tražili od svojih ispitanika da napišu svoj stav o neobaveznom seksu sa strancima, te su prema njihovom rukopisu i dužini kažiprsta i prstenjaka, došli do zanimljivih rezultata.
Što je kažiprst manji od prstenjaka, u toj osobi postoji više testosterona koje je pokupio tokom boravka u materici, te će upravo ta osoba više da vara u vezama. S druge strane, ako su ta dva prsta podjednaka ili malo manje dužine, znajte da će ta osoba biti vjernija u vezi.
Profesor Robin Dunbar sa univerziteta Oxford, navodi kako su ove promjene jako male, te se mogu ispitati samo u većim grupama kako bi se uvidjele razlike.
“Ljudsko ponašanje je podložno raznim uticajima, pa višak testosterona kojem je dijete bilo izloženo još u materici i ne mora nužno da utiče na njegovu vjernost u vezi”, rekao je Dumbar.

fokus

Nema komentara:

Objavi komentar