Stranice

nedjelja, 13. rujna 2015.

LIDER NDP-A Čavić: Dodikov fijasko u Briselu, BiH dobija još jedan sud


BANJA LUKA - Stižu prve reakcije nakon briselskog ministarskog sastanka i nastavka strukturalnog dijaloga. Vlast u Republici Srpskoj proglasila je pobjedu RS-a u Briselu, a da to nije baš tako pojašnjava predsjednik NDP-a Dragan Čavić.
Čavić je analizirajući protokol iz Brisela zaključio da je Srpska gubitnik nakon Brisela jer gubi nadležnosti, a BiH dobija još jedan sud.

Čavić kaže da u Protokolu jasno piše da će Bosna i Hercegovina dobiti još sudova, a to će biti najvjerovatnije viši sud BiH.

Čavić kaže da je nevjerovatno kako je Vlada ishod sastanka u Briselu proglasila za uspjeh Srpske, a jasno je da od priče vlasti oko ukidanja suda i tužilaštva BiH nema ništa.

Čavić napominje kako je uočljivo da su pitanja postupaka za ratne zločine na margini ovog protokola i da to demaskira čitavu priču Milorada Dodika oko zahtjeva za referendumom o sudu i tužilaštvu.

Čavić upozorava i da je Srpska nakon Brisela pristala na prenos nadležnosti tako što je predviđeno da Visoki sudski i tužilački savjet dobije dva podvijeća.

Ukoliko se provedu dogovori iz Brisela Srpska će ostati bez bilo kakvog uticaja na izbor sudija i tužioca jer njeni predstavnici od sada mogu biti preglasani jasan je lider NDP-a.



(Vijesti.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar