Stranice

utorak, 1. rujna 2015.

Grozne poruke u Banovićima: Mrš u Srbiju!

Grozne poruke i uvredljivi grafiti dočekali su jutros Biljanu i Željka Golića ispred njihove prodavnice u Banovićima. Na zidu je pisalo: Mrš u Srbiju! 
Dešavalo se ranije, desilo se opet, sve je uredno prijavljeno policiji, ali nikada ništa nije učinjeno na sprečavanju ovakvih događaja.
''Neka svi vide šta se ovdje događa. Imali smo i do sada brojne uvrede od komšije koji, također, ima trgovinu do nas. Doživljavala sam da mi psuje srpsku majku, ali sada da doživim i da me dočekuje ovakav grafit. Mogu samo pretpostaviti da je to opet on uradio'', kazala je Biljana Golić za Avaz, komentirajući nove poruke mržnje na njenom objektu.


Njen suprug Željko bio je, inače, pripadnik Armije Bosne i Hercegovine za vrijeme agresije na našu zemlju.
"Imali smo dojavu da je jutros u Banovićima ispred jednog trgovinskog objekta osvanuo grafit uvredljivog sadržaja. Naša ekipa izašla je na teren i uredno zabilježila sve što se dogodilo. Prema našim informacijama s terena, radi se o grafitima upućenim osobama pravoslavne vjere, a još uvijek nije poznato ko je odgovaran za ovo. U narednom periodu trebali bismo imati više informacija", kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz Policijske stanice Banovići.
A.B, Radiosarajevo.ba

Nema komentara:

Objavi komentar