expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nedjelja, 13. rujna 2015.

Grabar Kitarović u Banjaluci: U Palati RS bez izjava, predsjednica RH kod biskupa Komarice (FOTO)

BANJALUKA - Delegacija Republike Hrvatske na čelu sa predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović prije nekoliko trenutaka započela je sastanak sa biskupom Franjom Komaricom, nakon čega bi se Grabar Kitarović trebala obratiti medijima, javlja novinar "Nezavisnih".
Na ulazu u banjalučku biskupiju predsjednicu RH dočekala je djevojčica koja joj je uručila buket cvijeća.
Delegacija Republike Hrvatske na čelu sa predsjenicom Kolindom Grabar Kitarović razgovarala je sa delegacijom RS koju su predvodili predsjednik Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović.
Oko 12 sati Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republike Hrvatskea stigla je u Banjaluku, a ispred palate Predsjednika Republike Srpske dočekao ju je Milorad Dodik,  predsjednik RS, kao i veliki broj sugrađana.


Građani su je pozdravili aplauzom a predsjednica RH je u prvoj zvaničnoj posjetu RS dočekana uz počasti i najviše mejre obezbjeđenja.
Prostor oko palate obezbjeđuje i specijalna jedinica MUP-a RS sa psima.
Sastanku prisustvuju i Nedjeljko Čubrilović, predsjednik Naradne skupštine RS, kao i Nada Tešanović, predsjedavajuća Vijeća naroda RS i Davor Čordaš, ministar za izbjeglice i raseljena lica RS.
Predviđeno je da sastanak traje oko sat vremena ali nije planirano obraćanje medijima.
Svoju trodnevnu posjetu Kolinda Grabar Kitarović će produžiti jer sutra putuje u Jajce na obilježavanje 20 godina akcije "Maestral".
/Nezavisne/

Nema komentara:

Objavi komentar