Stranice

utorak, 3. veljače 2015.

Izvučen automobil iz rijeke Bosne: Pronađeno tijelo pripada Amili Hasanović

Potraga za vozilom trajala je do 17 sati i zbog neuvjetnog terena i nedostatka svjetlosti je prekinuta do jutros
Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona službeno je saopćila nalaz istražnog policijskog tima koji je bio uključen u aktivnosti pretrage korita rijeke Bosne radi pronalaska vozila i vozača, koje je dan ranije oko 13 sati i 30 minuta na putu Visko – Kakanj sletjelo u vodu.

U nesreći na regionalnom putu Visoko-Kakanj, u mjestu Donja Seoča, život je izgubila 21-godišnja A.H.
U toku dana ronilački tim Jedinice policije za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, nakon pretrage terena i korita Bosne na mjestu slijetanja uspjela je locirati vozilo u srednjem dijelu korita rijeke.
Zbog velikog vodostaja, strujanja, zamućenosti vode i smanjene vidljivosti ronilački tim je uz pomoć ekipe vatrogasaca oko 11.30 sati uspio iz vode izvući vozilo i tijelo nastradale osobe.
Odmah se pristupilo vršenju uviđajnih radnji i utvrđivanju identiteta smrtno stradale i utvrđeno je da se radi o djevojci inicijala H.A., rođenoj 1994. godine iz Visokog.
Nastavljaju se aktivnosti policijskih službenika na utvrđivanju okolnosti i uzroka ove saobraćajne nezgode.
Prema nezvaničnim informacijama radi se o Amili Hasanović, ovdašnjoj javnosti poznatoj po učešću u emisji televizije Hayat “Zvijezda možeš biti ti”.

Nema komentara:

Objavi komentar