Stranice

petak, 13. veljače 2015.

Dodik upozorava:Neću dozvoliti da BiH ima premijera i vladu.


BANJALUKA - Iz SNSD-a su upozorili Mladena Bosića i SDS da BiH nema vladu i premijera, kako Bosić to danas tvrdi za federalne medije, te dodali da nikada neće dozvoliti da takve njihove namjere budu ostvarene.

"Dokaz da današnja izjava Mladena Bosića za sarajevsko ’Oslobođenje’, u kome navodi da je ’imenovanjem premijera definitivno deblokirano formiranje vlasti’, nije slučajnost ili greška, već još jedan jasan pokazatelj nastavka probosanske politike, vidi se i u tome što je Mladen Bosić prije par dana za jednu privatnu televiziju rekao da je gospodin Zvizdić imenovan za mandatara", saopšteno je iz SNSD-a.

Iz SNSD-a navode da je evidentno da su predstavnici opozicije iz Republike Srpske svoju želju za foteljama stavili iznad interesa građana Republike Srpske.
SNSD to obrazlaže činjenicom da poslanici SDS-a i PDP-NDP ne podržavaju zahtjev poslanika SNSD-a i DNS-a za smjenom Šefika Džaferovića sa mjesta Predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a zbog brojnih dokaza o prikrivanju stravičnih ratnih zločina nad Srbima koje je Tužilaštvu BiH dostavio bivši potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo.

Prvapolitika/NN

Nema komentara:

Objavi komentar